e2, tutkimustietoa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 57 min 55 s sitten

Sveitsi yllätti – Brasilia sai tyytyä tasuriin

17.6.2018 23:16

Brasilian kasvojenpesu jalkapallon MM-kisoissa vuoden 2014 nöyryyttävien tapahtumien jälkeen alkoi tahmeasti. Sveitsi taisteli Donin Rostovissa pelatussa ottelussa 1-1 -tasapelin keltapaitoja vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla näytti, että Brasilia hoitaisi homman kotiin. Philippe Coutinhon upea laukaus siirsi brasilialaiset 20. minuutilla 1-0 -johtoon. Sen jälkeen Sveitsi yritti neuvottamana päästä maalipaikkoihin Brasilian prässipelin oltua kohdallaan.

Meksiko pehmitti maailmanmestari Saksan

17.6.2018 20:16

Meksiko vastasi jalkapallon MM-kisojen toistaiseksi suurimmasta yllätyksestä voitettuaan hallitsevan maailmanmestarin Saksan Moskovassa 1-0. Meksiko pelasi hienon ottelun ja näpäytti niitä asiantuntijoita, jotka väittivät, ettei joukkueen puolustuspeli olisi riittävällä tasolla huippujoukkueiden kaatamiseksi.

Meksikon voittomaalin viimeisteli 35. minuutilla Hirving Lozano. Hänellä oli Saksan puolustuksen keskellä yllättävänkin paljon aikaa viimeistelyyn.

Meksikolla oli mahdollisuuksia toiseenkin maaliin. Saksalla oli tuuriakin mukana, ettei peli ollut 0-2.

Martti Ahtisaari: ”Suurvaltojen välisen väkivallan uhka on palannut”

17.6.2018 19:54

Presidentti Martti Ahtisaari totesi sunnuntaina Kultaranta-keskusteluissa yksiselitteisesti, että viimeaikaiset maailmantapahtumat ovat huolestuttavia.

–Kuulemme maiden jättävän kansainvälisiä organisaatioita ja syyttävän kansainvälistä yhteistyötä niiden kansallisten etujen heikentämisestä. Olemme nähneet yksipuolisia vetäytymisiä kansainvälisistä sopimuksista, jotka ovat vaatineet vuosien neuvottelut. Suurvaltojen välisen väkivallan uhka on palannut, hän luetteli.

Vuonna 2008 Nobelin rauhanpalkinnon saanut Ahtisaari keskittyi puheessaan pohtimaan YK:n roolia. 

YK:n yleiskokouksen puheenjohtajalta vastaus Sauli Niinistölle: ”Valitettavasti totuus on tämä”

17.6.2018 18:41

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi Kultaranta-keskustelujen avauspuheessaan, että olemme liukumassa maailmaan, jossa vahvat persoonat ovat vahvempia kuin pysyvät instituutiot, missä yksittäiset voimat puhuvat kovempaa kuin monenkeskiset sopimukset ja yhteiset arvot.

–Tämä on hyvin vakava tilanne. Järjestyksen puute merkitsee epäjärjestystä tai jopa kaaosta. Sääntöjen puuttuminen merkitsee sitä, ettei sääntöjä ole tai ne ovat jonkun muun säännöt, Niinistö sanoi.

Fernando Alonso juhlii Le Mansin voittoa

17.6.2018 17:49

Formula ykkösten vuosien 2005 ja 2006 maailmanmestari Fernando Alonso on viime vuosina kärsinyt F1:ssä kehnosta kilpailukalustosta. Alonso lienee yhä yksi parhaista F1-kuskeista, mutta ei ole kyennyt taistelemaan voitoista. Auton tehot eivät ole riittäneet.

Muhkeat tienestit motivoivat Alonsoa pysymään F1:ssä, mutta samaan aikaan hän on hakenut ammatillista motivaatiota muualta. Viime vuonna Alonso osallistui Indianapolisin 500 mailin ajoon ja tänä viikonloppuna hänet nähtiin tositoimissa urheiluautojen megatapahtumassa, Le Mansin 24 tunnin ajossa.

Serbia vastasi Kroatialle – Voitti komealla maalilla

17.6.2018 17:31

Serbit ja kroaatit pelasivat MM-jalkapalloa vielä yhteisessä Jugoslavian joukkueessa Italian kisoissa 1990 ja etenivät puolivälieriin asti. Tuolloin kansakunnat lauloivat yhteistä kansallislaulua Hej Sloveni (Hei slaavit) ja faneilla oli katsomossa vain Jugoslavian punatähtilippuja.

Vain vuotta serbit ja kroaatit käynnistivät sodan, jossa menetti henkensä yli 100 000 ihmistä. Sota päättyi 1995, mutta arpien umpeutuminen kestänee vielä pitkään.

Sote-asiantuntija ennakoi Juha Sipilän suunnitelmia: ”Mahtaako tämä vielä perustuslakivaliokuntaa tyydyttää?”

17.6.2018 16:57

Yksi perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoaan varten kuulemista asiantuntijoista, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri ja Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen ennakoi, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus lieventää ehdotustaan sosiaali- ja terveydenhuollon menokehyksen osalta.

Hallitus antaa alkavalla viikolla vastineensa perustuslakivaliokunnan lakipakettiin esittämiin muutosvaatimuksiin. Lehtonen uskoo hallituksen nostavan sote-menojen vuosikasvun noin 1,5 prosentin tasolle.

Sauli Niinistö varoittaa voimapolitiikasta: ”Huono asia meidän kannaltamme”

17.6.2018 16:38

Tasvallan presidentti Sauli Niinistö arvioi sunnuntaina, että EU on jäänyt syrjään kansainvälisessä järjestelmässä. Samalla hän varoitti voimapolitiikan noususta.

–Euroopan unionin kohdalla ongelma on se, että Euroopan unioni ei ole tarpeeksi vahva. Tähän globaaliin kokonaisuuteen pitäisi osata mennä yhdessä. Olen miettinyt, onko maailma mennyt niin pitkälle, että vain voimaa kunnioitetaan, Niinistö totesi ennen Kultaranta-keskustelujen alkua pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hän kuvaili voimapolitiikkaa huonoksi Suomen kaltaisille pienille maille.

Saksalaislehti: Angela Merkel suunnittelee maahanmuuttoon liittyvää hätäkokousta – ”Kukaan ei halua syöstä liittokansleria vallasta”

17.6.2018 10:44

Saksan liittokansleri Angela Merkel suunnittelee Bild-lehden tietojen mukaan maahanmuuttoa käsittelevän hätäkokouksen koolle kutsumista. Lehden tietojen mukaan kokoukseen osallistuisivat Saksan lisäksi Kreikka, Italia ja Itävalta sekä mahdollisesti Ranska.

–Toistaiseksi mitään ei ole päätetty, vaan kaikki on suunnitelman asteella. On myös epäselvää, milloin kokous järjestettäisiin, italialainen hallituslähde kommentoi Bildille.

Kultarantaan saapuva Ruotsin ex-pääministeri: ”Tällaiset puheet ovat ennen olleet täysin mahdottomia”

17.6.2018 10:08

Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt kuvailee maailmanpolitiikan tilannetta juuri nyt ”erittäin hermostuneeksi”.

–Presidentti Trumpin ja liittoutuneiden välit eivät lievästi sanottuna oli juuri nyt parhaimmat, hän kommentoi blogissaan.

Touko Aallon puhe närästää keskustalaisia – Ministeri: ”Suosittelen faktantarkistusta”

17.6.2018 09:24

Keskustalaiset ovat reagoineet vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon puoluekokouksessa pitämään linjapuheeseen, jossa Juha Sipilän (kesk.) hallitus sai kovan ryöpytyksen osakseen.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen suosittelee Aallolle faktantarkistusta.

–Touko Aalto väitti eilen: ”luontoa ei suojella, elleivät vihreät ole vallassa”. Suosittelen faktantarkistusta. Uusia suojelupäätöksiä on kaudellani tehty 69000 ha. Vihreiden saldo viime yrittämällä n.40000 ha, hän tviittasi sunnuntaiaamuna.

MM-futiksen musta hevonen Kroatia avasi räväkästi

17.6.2018 00:34

Taitavalla joukkueella jalkapallon MM-kisoissa pelaava Kroatia antoi näytteen, että sillä on valmiuksia mennä pitkälle kukistettuaan avausottelussaan Kaliningradissa Nigerian 2-0. Kroatia esitti vahvaa puolustuspeliä ja oli tilanteissaan vaarallinen.

Ottelusta odotettiin paljon tasaisempaa koitosta. Olihan Nigeria pelannut vahvat MM-karsinnat ja Victor Mosesin sekä John Obi Mikelin kaltaiset pelaajat kykenevät tekemään tuhoisaa jälkeä.

Ajatus oli Kroatialla koko ajan Nigeriaa edellä. Nigeria ei yksinkertaisesti löytänyt keinoja pääsyyn kunnollisille maalintekopaikoille.

MM-futis ei tuonut Veikkausliigaan yleisökatoa – RoPS kuroi HJK:n etumatkaa

16.6.2018 21:48

Jalkapallon Veikkausliiga ei pidä kesätaukoa jalkapallon MM-kisojen aikana. Siihen ei ole mahdollisuuksiakaan, kun kausi käsittää peräti 33 ottelukierrosta.

Tampereella Ilveksen ja HJK:n ottelussa katsojia oli mukavasti 4762. Tampereella on HJK-peleissä nähty viime vuosina täysiä katsomoitakin, mutta tämänkin kertaista yleisömäärää voi pitää hyvänä.

Ilves taisteli sarjakärkeä vastaan maalittoman tasapelin. Vuoden 2010 MM-kisoissa Ghanaa edustanut HJK-pelaaja Anthony Annan sai punaisen kortin.

Tanska jatkoi Etelä-Amerikan tuskaa MM-jalkapallossa

16.6.2018 21:23

Jalkapallon MM-kisoissa koettiin lauantaina pohjoismaisittain hieno päivä. Ensin Islanti taisteli Moskovassa 1-1 -tasapelin Argentiinan kanssa ja seuraavassa ottelussa Saranskissa Tanska voitti Perun 1-0.

Tanskan ja Perun ottelu oli odotetusti viihdyttävä näytelmä. MM-tasolla 36 vuoden tauon jälkeen esiintynyt Peru loi useita maalipaikkoja, mutta sihti oli joukkueella pielessä. Suurimpana antisankarina kunnostautui rangaistuspotkun taivaan tuuliin ampunut Christian Cueva, joka itki ottelun jälkeen.

Lionel Messi antisankarina islantilaisten juhlassa

16.6.2018 18:19

Islannin jalkapalloihme kantoi 2016 EM-kisojen puolivälieräpaikan jälkeen myös MM-kisoihin Moskovaan. Avausottelussaan Islanti taisteli 1-1 -tasapelin Lionel Messin tähdittämää Argentiinaa vastaan.

Sergio Aguero maalasi Argentiinan 19. minuutilla johtoon. Nelisen minuuttia myöhemmin Alfred Finnbogason tasoitti paluupallosta 1-1:een Argentiinan puolustuksen säheltäessä.

Ohjelmajohtaja valottaa HX-hankkeen etenemistä: ”Oli hienoa nähdä, kuinka vakavasti se otettiin”

16.6.2018 16:14

Puolustusministeriön strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen kertoo, että touko-kesäkuun aikana on perehdytetty ilmavoimien komentajan johdolla HX-hankkeen tarjouspyynnön vastaanottajien johtohenkilöstö tarjouspyynnön tavoitteeseen, päätösmalliin, aikatauluun sekä Suomen eri toimijoiden rooleihin. Perehdytykseen käytettiin Purasen mukaan aikaa päivä per kandidaatti.

Yksi Airbnb-vuokraus voi johtaa tuhansien eurojen menetykseen - Asiantuntija ihmettelee: ”Se on perheen koti senkin ajan”

16.6.2018 15:56

Nopeasti lisääntyneessä Airbnb-vuokrauksessa on verotuksellinen sudenkuoppa, joka kannattaa muistaa ennen ensimmäistäkään oman asuntonsa Airbnb-vuokrausta. 

Verohallinnon ohjeen mukaan jo yksikin vuokraus katkaisee oman asumiskäytön yhtäjaksoisuuden, joka on edellytys oman asunnon myynnille verovapaasti.

Oman asunnon saa myydä ilman myyntivoiton veroa, jos "verovelvollinen on omistusaikanaan yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan ennen luovutusta käyttänyt asuntoa omana tai perheensä vakituisena asuntona". 

Heidi Hautala: ”Presidentti Trumpin kaltaiset johtajat vaarantavat kaikkien turvallisuuden ja vapauden”

16.6.2018 15:34

Vihreiden europarlamentaarikon Heidi Hautalan mukaan EU:n on maailman nykytilanteessa pidettävä sopimuksista kiinni yhä tiukemmin ja yhä yhtenäisemmin. Kansainvälisen järjestelmän romuttamiseen ei Hautalan mukaan pidä vastata samalla mitalla.

”Kesäteatterikausi on parhaimmillaan: sotesta on tullut varsinainen kansanvallan farssi”

16.6.2018 12:24

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen kuvailee sotea kansanvallan farssiksi. 

–Kesäteatterikausi on nyt parhaimmillaan. Kauden erikoisin esitys pyörii eduskunnassa. Sotesta on tullut varsinainen kansanvallan farssi. Huolellinen harkinta lainvalmistelussa on lentänyt ikkunasta jo ajat sitten, hän sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla.

Perustuslakivaliokunta edellyttää, että maakuntien on pystyttävä turvaamaan perustuslain takaamat palvelut kaikissa olosuhteissa. Nyt näin ei Mikkosen mukaan ole. 

Hornetin seuraajaehdokkaat näytillä Tikkakoskella: ”Näkemättä on esimerkiksi Gripen ilmassa”

16.6.2018 12:04

Ilmavoimat juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi Jyväskylän Tikkakoskella järjestetään Ilmavoimat 100 vuotta –juhlalentonäytös lauantaina ja sunnuntaina. Tapahtumaan odotetaan Iltalehden mukaan kymmeniä tuhansia kävijöitä. 

Joutsassa asuva Heikki Peiponen saapui Tikkakoskelle heti aamupäivällä. 

– Kierretään porukalla paljon lentonäytöksiä. Näkemättä on esimerkiksi Gripen ilmassa. Dragen myös on näkemättä, Heikki Peiponen kertoo. 

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat