*

e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvoliberaalit

Donald Trump - Miten tässä taas kävi näin?

On myönnettävä, että liikemies Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi oli yllätys ja järkytys. Osittain se johtuu siitä, että vaikka Yhdysvaltain vaalitaistelu keskittyy sisäpolitiikkaan, ennen kaikkea työpaikkoihin ja turvallisuuteen, täällä muualla vaaleja seurataan ennen kaikkea siitä näkökulmasta, millaisen johtajan maailman mahtavin valtio valitsee tekemään yhteistyötä globaalia turvallisuutta käsittelevissä kysymyksissä. Viime kädessä kyse on siitä, millainen henkilö Valkoisessa talossa pitää hallussaan ydinaseiden laukaisukoodeja.

Arabikevään kuplan puhkeaminen tuo pakolaisia Eurooppaan

Eurooppaa koetteleva ja yhä paheneva pakolaiskriisi on suoraa seurausta ns. arabikeväästä. Se osoittautui kuplaksi, jonka paisumista etenkin länsimaiset arvoliberaalit kilvan edistivät.

Arvokonservatiivisuus kuplaporukan uusin leimakirves

Maassamme on vahvasti aloittanut perussinimultahallitus. Sille tilannekuvan hahmottaminen kesti yhden tunnin ja 14 minuuttia. Kaksi edellistä hallitusta eivät siihen pystyneet neljässä vuodessa.

Ilmeisesti siksi punavihreän kuplaporukan herääminen arjen todellisuuteen on yllättävän vaikeaa. Vaatii näköjään oman aikansa tottua ajatukseen, että on muutakin kuin heidän mukasuvaitsevaan maailmankuvaan kuuluva arvoliberalismi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä