*

e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta EU:n pakolaispolitiikka

Keskusta tuuliajolla Sipilän johdolla?

Mitä ihmettä touhuaa pääministeri Sipiliä (kesk) nostamalla esiin pakolaiskiintiön nostamisen tilapäisesti 2000, kun nykyisin määrä on 750?  Sipilä ei näytä olevan kiinnostunut puhumaan samassa yhteydessä maassa olevista vuodesta 2015 lukien tulleista turvapaikan hakijoista ja syntyneistä kustannuksista.  Puhumattakaan siitä miten hallitus aikoo toimia niiden kielteisen päätöksen saaneiden kohdalla, jotka eivät halua oma-alotteisesti poistua maasta.  

Ihmetystä herättää moni muukin seikka tuossa Sipilän esittämässä kiintiön nostamisessa. 

Helsingissä epäillään terroriteon suunnittelua – välittömät toimet tarpeen

Iltapäivälehdet uutisoivat tänään, että Helsingissä olisi valmisteltu terrori-iskua ja kohteena olisi ollut Temppeliaukion kirkko. Mittava poliisioperaatio Etu-Töölössä viime sunnuntaina liittyi ilmeisesti juuri tähän ja tavoitteena oli tavoittaa rikoksesta epäilty henkilö. Tällä erää operaatiota ei kuitenkaan jatkettu sunnuntain jälkeen, vaikka henkilöä ei tavoitettu.

Maahanmuuttajien on päästävä eroon kuplistaan

Muistan ollessani parikymppinen irakilaisen koulukaverinin tulleen minulle illan menojen jälkeen kebabpaikassa kertomaan, kuinka häntä haukuttiin neekeriksi. Tämä oli saanut hänet kovin vihaiseksi.

Itse olin saanut kuulla tuota samaa nimeä jo niin monta kertaa, että en ollut siitä moksiskaan. Niinpä kysyin kundilta että mitä sitten? Kaveri hikeentyi ja vastasi siihen että ”en minä ole neekeri – sinä Husu olet”.

Turvapaikanhakijoihin miljardi 2016

Vuodelle 2016 turvapaikanhakijoiden menoiksi arvioitiin budjetissa n. 800 miljoonaa euroa. Lisätalousarviesityksessä menoja lisättiin noin 100 miljoona euroa.

Lisäksi valtio maksaa kunnille laskennallisia korvauksia kiintiöpakolaisten ja oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottamisesta. Nämä eivät sisälly budjetin lukuihin.

Niinpä turvapaikanhakijoista aiheutuvat menot vuonna 2016 ovat olleet noin miljardin luokkaa. Ensi vuodelle menoiksi on budjetoitu noin 600 miljoonaa euroa.

Keskusta vs Jeesus - kenen joukoissa sinä seisot?

Olin tipahtaa tuolitani luettuani, kuinka Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Juha Pylväs syyttävät Suomen Pakolaisapua ”jeesustelusta” ja ”disinformaation jakamisesta”.

Tämä uusin pakolaisiin kohdistuva ala-arvoinen hyökkäys sai alkunsa Pakolaisavun korjattua Perussuomalaisten Juha Eerolan sinnikkäästi julkisuudessa esittämän väittämän siitä, että Välimeren kautta Eurooppaan suuntautuva maahanmuutto olisi vain kiihtymässä. Pakolaisavun käyttämien, UNHCR:n tilastojen mukaan kun suuntaus on juuri päinvastainen ja on laskenut jopa 60%.

Kysymys komissiolle: Pakolaisleirien perustaminen EU:n ulkopuolelle

Kirjoitin 26. toukokuuta 2015 asianomaisille komission jäsenille kirjeen, jossa ehdotin, että Välimeren yli Eurooppaan pyrkivät maahanmuuttajat sijoitettaisiin yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestön ja Libyan viranomaisten kanssa perustettaville pakolaisleireille.

EU:n pakolaispolitiikka umpikujassa

EU ei ole kyennyt ratkaisemaan pakolaiskysymystä. Se uhkaa jo  hajottaa koko EU:n. Raja-aitoja pystytetään monien maiden rajoille pakolaisvirtojen maahantulon estämiseksi. Etunenässä niin sanotut Visegrad- ryhmän maat, joihin kuuluvat Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari. Varsinkin nämä maat suhtautuvat pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin kielteisesti ja monet muutkin maat rakentelevat erilaisia esteitä pakolaisten maahantulon estämiseksi tai rajoittamiseksi.  Suomi ei tässä suhteessa ole mikään poikkeus. Schengen-sopimus on pian muisto vain.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä