e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Esivaalit

New York ei ratkaise mutta vahvistaa Donald Trumpin asemaa

Supertiistaihin verrattava taistelu käydään tänään kun demokraattien ja republikaanien esivaalit järjestetään New Yorkissa. Verrattuna moneen muuhun osavaltioon, on New Yorkin rooli merkittävä puoluekokousdelegaateilla mitattuna. Demokraateilla jaossa on 291 puoluekokousdelegaattia, määrä on toiseksi suurin heti Kalifornian jälkeen. Republikaaneilla New Yorkin 95 puoluekokousdelegaattia kuuluvat Teksasin, Floridan ja Kalifornian kanssa raskaaseen sarjaan.

TRUMP

 

(Media vihmoo tv-kasvosta ja USA’ n presidentin esivaalien tähtiesiintyjästä uhkaa ja ennakoimattomuutta. Trump on monille epähenkilö – vailla selkeästi tunnistettavaa tulevaisuuden suunnitelmaa. Trump: ”Voimme tehdä Amerikasta suuren jälleen!” |0)

|0 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ku-klux-klan-tukee-donald-trumpin-presidenttikampanjaa/5760252 -

 

Hillary Clinton on ainoa, jonka ei tarvitse voittaa New Hampshiressa

Demokraattien ja republikaanien esivaalit ovat siirtyneet Iowasta New Hampshireen. Hyvin konservatiivisesta ja uskonnollisesti kolmen miljoonan asukkaan osavaltiosta on siirrytty 1,3 miljoonan asukkaan liberaalin osavaltioon, jossa mm. joka toinen asukas ei usko Jumalaan. Luku on korkein koko Yhdysvalloissa.

Äänestäjäkunnan vaihtuminen näin merkittävästi aiheuttaa muutoksia republikaanien ehdokasjoukossa. Real Clear Politcs sivuston mukaan kannatuksen keskiarvo on republikaaniehdokkaiden joukossa seuraava:

Donald Trump 30,7

Marco Rubio 14,4

John Kasich 13,0

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä