e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eu:n huippukokous

EU:N TURKKI-KOKOUKSESSA TAVOITELLAAN ”KOKONAISVALTAISTA” MAAHANMUUTTOSTRATEGIAA

Euroopan unionin jäsenmaiden valtion- tai hallitusten päämiehet (eli pääministerit) kokoontuvat maanantaina 7. maaliskuuta 2016 Brysseliin ”epämuodolliseen” kokoukseen. Vaikka kokous nähdään ensisijaisesti EU:n ja Turkin pääministeri Ahmet Davutoǧlun tapaamisena, sen agenda korostaa Schengen-järjestyksen palauttamista ja eurooppalaisen konsensuksen synnyttämistä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kutsukirjeessä, jota ei etsinnöitäni huolimatta näyttänyt olevan saatavilla suomeksi, todetaan muun muassa seuraavaa:

Eu:n huippukokous ja kahdenvälinen lupaus

Uutisointi on keskittynyt britteihin jotka saatiin toistaiseksi tyytyväiseksi lisämyönnytyksin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt korvaansupatukset, kahdenväliset keskustelut eri maiden kanssa, kahdenväliset lupaukset. Puola saatii nielemään brittien uukaasit, mutta Kreikka harasi loppuun asti vastaan, kunnes:”

Neuvottelujen aikana näytti siltä, että Kreikka oli valmis estämään sovun, elleivät muut maat lupaa pitää rajojaan auki pakolaisille.

Vapaan liikkuvuuden pakolaisjuna

Paljon on muuttunut syksystä. Silloin jokainen kynnellekykenevä voi vaeltaa läpi Euroopan minne lystäsi, kiljaista “asylym!” sopivasssa kohtaa sopivassa maassa jonka jälkein voi jäädä odottamaan päätöstä. Enää homma ei pelaa näin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä