*

e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Mielipidesensuuri

Uuden Suomen sensuurista

Kirjoitin 10.11. blogin Uuteen Suomeen otsikolla ”Translain puolustajat ja tosiasioiden ankara kieltäminen”. Blogi ehti olla eetterissä n. 20 tuntia saaden kymmeniä kommentteja ja aiheuttaen vilkasta keskustelua. Sitten iski sensuuri ja koko blogi poistettiin 11.11. bittiavaruuteen. Viestin Uudelta Suomelta blogitekstini poistosta sain vasta tänään 13.11., viesti kokonaisuudessaan tuossa vieressä liitteenä.

 

Puheenvuoron ideologinen sensuuri iski

"Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalveluissa.

Kuinka minustakin olisi voinut helposti tulla "sananvapauden sankari"?

Olen allekirjoittanut "kansalaisaloitteen uskonrauhan rikkomisen poistamiseksi rikoslaista". Tämä ei siinä mielessä varmasti yllätä moniakaan. Olen ollut uskontoasioissa jo vuosia periaatteessa kohtuullisen räävitön. Lain poistaminen ajaa paitsi asiaa jota pidän eettisenä niin myös henkilökohtaista etuani. Ja minä olen niitä ihmisiä joille ei ole ongelmaa myöntää että molemmat näkökulmat aloitteessa ovat oikein miellyttäviä asioita.

Helsingin Sanomat tekee Suomesta Neuvostoliiton

Helsingin Sanomien kolumnisti Riku Rantala räkäisi eilen lukijoidensa naamatauluun kirjoituksella ”Nimetön vihapuhe tekee Suomesta Neuvostoliiton – Valhesivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman asianajaja”.

Hybridillistä informaatiosotaa – mistä sumutetaan ja ketä?

Ukrainan sisällissota 1], sanoisinko veljessota - kääntyy medioiden innoittamina, provosoimina jopa manipuloimina sanojiansa ja näiden päämääriä vastaan – vieläpä Krim [ ~ http://areena.yle.fi/radio/2261556 – [!] ] alleviivasi lä

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä