e2, tutkimustietoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Republikaanit

Trump teki diilin demokraattien kanssa

Presidentti Donald Trump näyttää saaneen merkittävän poliittisen voiton tekemällä diilin demokraattien kanssa. Julkisuuteen on kerrottu osapuolten sopineen velkakaton nostosta ja hirmumyrsky Harveyn tuhojen korvaamisesta. Taustalla saattaa olla muutakin.

Trumpin epävakaa käytös riski maailman turvallisuudelle?

Tämänpäiväinen Uusi Suomi kertoo Yhdysvalloissa kiihtyvistä spekulaatioista presidentti Trumpin ympärillä. Pinnalle on alkanut nousta yksi jos toinenkin vaikuttaja, joka pitää Trumpia epäsopivana tehtäviinsä. Nyt on vuorossa demokraattien edustajainhuoneen jäsen Jackie Speier. Hänen mielestään Trumpin epävakaudessa on nähtävissä kansallinen turvallisuusriski. Speier vaatii perustuslain 25.

USA demokratian irvikuvana, onko enää eroa Turkkiin?

USA on matkalla kohti demokratian rappiota republikaanien johdolla. Uusimmat lakiesitykset mahdollistaisivat Obaman päätösten sivuuttamisen noin puoli vuotta tästä taaksepäin sekä tulisivat mahdollistamaan tieteellisten tosiasioiden sivuuttamisen lainsäädäntöprosessissa.

Trump ei ole jytky

Viime päivinä suomalaiset toimittajat ja muut joka paikan asiantuntijat ovat selitelleet itselleen henkisesti kovaa USA:n vaalitulosta verraten sitä Suomeen. Sanovat, että Trumpin nousu on sama asia kuin meillä perussuomalaisten nousu, ja että kummallekin tulee lasku kun joutuu valtaan ja vastuuseen.

Tämä puhe on joko täysin tosiasioista pihalla olevan höpötystä, tai todennäköisemmin tarkoitushakuista kotimaisen sisäpolitiikan tekemistä. Tosiasiassa vaalijärjestelmien eron ja maiden kokoluokan suhteen johdosta, vaalien lopputuloksella ei ole juuri mitään tekemistä keskenään.

Trump ja republikaanien strategia

Hillary Clintonin näyttää viimeisten mielipidekyselyjen mukaan Yhdysvaltain presidentinvaalien todennäköisimmältä voittajalta, ja hänellä on ollut etumatka alusta alkaen. Voitto ei kuitenkaan ole varma, ja Trump on ottanut mielipidetiedusteluissa loppukirin. Lisäksi vaaleissa on kiinnostavaa kuka lopulta äänestää Clintonia, kuka Trumpia ja miksi.

Valtasuhteiden muutos näkyy Yhdysvaltain gallupeissa

Toisen vaaliväittelyn alla julkaistu nauha käynnisti "kourintakohun" Donald Trumpin ympärillä, joka on entisestään kasvanut useiden naisten tultua julkisuuteen omien kokemuksiensa kanssa. Joukkoon on mahtunut myös suomalaisia missikandidaatteja. Trumpin menneet kommentit ja nykyiset vastaukset syytöksiin ovat saaneet useat republikaanivaikuttajat irtisanoutumaan (jälleen kerran) hänen presidentinvaalikampanjasta.

Republikaanien puoluekokous: osa 2 "Trump's Triumph"

Kesäkuun 16. päivänä 2015 Donald Trump laskeutui vaimonsa kanssa New Yorkissa sijaitsevan pilvenpiirtäjänsä aulaan ja ilmoittautui asettuvansa ehdolle Republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Vuosi sitten New Yorkissa alkanut matka huipentui viime yönä puoluekokouksessa Clevelandissa, jossa Donald J. Trump asetettiin republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi.

Donald Trump saamassa täyspotin ja republikaanien presidenttiehdokkuuden

Ted Cruz ja John Kasich ovat ryhtyneet koordinoimaan kampanjoitaan estääkseen Donald Trumpin valinnan republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Tulevissa esivaaleissa ehdokkaat eivät tule kampanjoimaan samoissa osavaltiossa, pyrkien näin maksimoimaan toisen kannatuksen Trumpia vastaan. Sopimuksen kautta molemmat ehdokkaat selkeästi myöntävät etteivät he voi voittaa Trumpia esivaaleissa vaan tähtäävät valinnan riitauttamiseen puoluekokouksessa.

John McCainilta rankka viesti republikaaneille: sinulle ne soivat

Entinen presidenttiehdokas John McCain muistaa, mitä sana "republikaani" merkitsee. Tasavallan puolustajaa. Abraham Lincoln oli sellainen Yhdysvaltain sisällissodassa ja Lincoln Brigaden 3 000 jäsentä olivat sellaisia Espanjan sisällissodassa.

Viimeinen Lincoln Brigaden jäsen, kommunisti Delmer Berg kuoli juuri 100-vuotiaana. McCain julkaisi New York Timesissa ihailevan ja ihailtavan tervehdyksen tälle tasavaltalaiselle idealistille:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä